Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

D13a34d52a91k 85P85e14t78r

8. 10. 2015 17:57

Vyloučeno, tak velký podvod a  s tak velkým nasazením lidí, nelze prostě utajit.

1 0
možnosti
LB

Je to možné, protože těch lidí nebylo kolem toho zase tolik.

0 5
možnosti
LH

Pane Bouše je mi líto, ale zklamu vás. Američané nechali na měsíci několik zrcadel, od kterých se dá odrazit laser. Měří se tak např. přesná vzdálenost Měsíce od Země. Tak a máme to vyřešené a další díly psát nemusíte. Neděkujte mi ;-)

9 1
možnosti
LH

Pokud byste se o to chtěl více zajímat, zde je to poměrně jednoduše, byť anglicky, shrnuté https://en.wikipedia.org/wiki/Lunar_Laser_Ranging_experiment

2 0
možnosti
AF

pane Bouše, ráda bych se zeptala, zda jste posledních asi tak 10 let někde spal, nebo byl mimo dosah webu?

4 1
možnosti
LB

Paní Firstová, nerozumím otázce.

1 1
možnosti
LS

"...což je se stínem rakety a neexistujícím stínem vlajkové tyčky v rozporu."

No .. já stín tyčky vidím, je na pravém okraji, kousek nad stínem kosmonauta, vypadá to trochu jako zlom terénu, ale je to stín tyčky.

Co se rýh od kabelu týče ... pokud někam půjdu a kabel potáhnu po zemi za sebou, případně s ním budu trochu máchat, tak tam tyhle rýhy budou. Kam vede? Možná k fotoaparátu. Šířku stínu nohou nemohu vzhledem k náklonu terénu odhadovat, ale nereálná mi nepřijde. Zmačkané nylonky jsem viděl, dotyčnou vlajku nikoliv, nevím z jakého konkrétního materiálu byla .. nehledě na to, že jsem někde slyšel, že ty "prohyby" jsou způsobeny oscilací tyčky - takže i to pomačkání mohlo vzniknout podobně.

Co vám nevysvětlím je stín přilby ... ale na to nemám dostatek vzdělání ve fyzice a světelné projekci.

0 0
možnosti
AF

stín přilby na bílém batohu je světlejší, protože i batoh je na rozdíl od tmavšího písku mnohem světlejší.

1 1
možnosti
ZH

Nejvetsi stupidita 20. stoleti: Konspiracni teorie, ze Americane na Mesici nikdy nebyli. - 1583. dil

6 1
možnosti
VV

Bodejt by take byli, kdyz zadna Amerika neexistuje.

2 0
možnosti
MM

Dobrý den, to, co v blogu popisujete, bylo mnohokrát vysvětleno a vyvráceno - vlající vlajka, stíny atd. Opravdu se domníváte že by i po těch letech ty tisíce lidí, z Houstonu mlčely, pokud by to bylo jak píšete?  Neberu nikomu jeho názor, ale tvrdit v blogu to co tvrdíte ve chvíli, kdy to co tvrdíte bylo několikrát vyvráceno a je toho plný internet - jaký to má smysl?

Je to to samé, jako když někdo tvrdí, že WTC byly odstřeleny a tedy že žádná letadla nebyla..

3 0
možnosti
LB

Ale já jsem si žádného vyvrácení nevšiml, spíše naopak se do toho zamotávali tak, že toho nechali. Dnes to byla taková rozcvička s onou vlajkou, důležitější argumentace bude příště a přespříště.

Na WTC nemám žádný názor, protože nemám potřebné kvantum informací.

0 6
možnosti
SB

Ani Brežněvovi pacholci nikdy nezpochynili prvenství Američanů na Měsíci. A to si pište, že ti by to s gustem udělali, kdyby se měli čeho chytit!

14 0
možnosti
LB

Proč by Rusové to dělali, když to bylo a je pro ně výhodné ?

0 5
možnosti
Foto

vyvrátit se dají všechny vaše argumenty, ale na vás by to stejně nemělo vliv, tak jen jeden:

stín "rakety" a kosmonauta se rozbíhá pouze opticky, protože je výškový rozdíl mezi povrchy, kam stín dopadá.

Nakonec: slyšel jste někdy něco o tom, že je na Měsíci Američany umístěn odrazka, pomáhající měřit vzdálenost od Země laserem? Myslíte, že to tam vystřelili prakem, když tam (podle vás) nikdy nebyli? ;-D

9 0
možnosti
LB

S tou Vaší odrazkou je to docela bžunda, protože tu tam Američanům dovezli Sověti svým Lunochodem.

Stíny se na fotkách rozbíhají všechny, ačkoliv by měly být ideálně rovnoběžné.

0 7
možnosti
Foto

J17a87k11u78b 79R42o43t96h

8. 10. 2015 17:15

Není nad to pobavit racionálně uvažující publikum nějakou zjevnou pitomostí. Nad sumou otázek ohledně stínů a osvětlení jsem se skutečně od srdce zasmál. Takže, jak napsal autor: "nanejvýš citlivá a sporná problematika" je to jen pro Mašíbly. Nejvíc mne v posledních letech fascinovalo, kolik práce si dali jak nezávislí vědci, tak astronauti a sama NASA s prokazováním, že tvrzení různých Boušů jsou jen nesmysly nedovzdělaných laiků. Proč? Pitomce nelze přesvědčit fakty. Zbytečná práce. Klidně si, pane Bouše, plkejte dál. Mí předci si na hrad a poté na zámek zvali různé komiky pro pobavení. Zkuste se zamyslet nad tím, zda byste nevydělal majlant jako standup komik.;-D;-D;-D

13 0
možnosti
LB

To jsem rád, že máte radost ze života. Jenže nemám na co z Vašeho příspěvku reagovat. Kteří vědci měli co zkoumat ?

Každopádně budu rád za kritiku dalších 2 dílů.

0 4
možnosti
JZ

Mam kamaráda a ten pracuje jako lékař na psychiatrické klinice a pacientů, kteří tvrdí, že Američané nikdy nebyli na Měsíci, tam mají opravdu hodně. ;-D

9 0
možnosti
SB

Já zase mám kamaráda, který též pracuje na psychiatrické klinice, a ten tvrdí, že Američané určitě na Měsíci byli, protože má spoustu pacientů, kteří tam byli osobně. Jenom Armstrongů tam má šest, Aldriny čtyři a Collinse tři.

Není toho tedy moc (jenom pro srovnání: Napoleonů tam má jedenáct, Gottwaldů devět a Zátopků sedm), ale je to dost na to, aby tolika svědectvím mohl věřit, že tam Američané doopravdy byli.

4 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2387x
Byť nejsem starý, už hodně pamatuji. Miluji historii a orientuji se v právu. To mi umožňuje pozorovat události doma i ve světě s nadhledem a s porozuměním širších souvislostí.

Seznam rubrik