Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Přimlouvám se za ten 4. díl a možná byste mohl najít i důkazy, že nebyli na Marsu a teď právě neproletěli kolem Pluta. ;-)

0 0
možnosti
LB

Byly to lety bez lidské posádky, nemám s tím absolutně žádný problém.

0 0
možnosti
LB

Hodnocení letů Američanů na Měsíc je prvotně ideologická záležitost, technický problém je to až sekundárně. Prostě zdejší oponenti nechtějí za žádnou cenu připustit, že by Američané byli takového podvodu schopni a že by jim jejich miláčci mohli způsobit takové zklamání. U Sovětů (Rusů) se podvody přímo předpokládají, tak tam by jim to traumata nečinilo. Je to něco podobného jako zamilovanost do celoživotní lásky.

Koukám, že jsme se u těch technických ateliérových kousků docela zasmáli, tak asi napíši i 4. díl.

0 2
možnosti
PM

P50e58t32r 24M21u60n50z37a15r

19. 10. 2015 18:02

Jediná pravda co jste tu napsal, je ta o té ideologii. Vaše pomatená ideologie je, že Američani lžou a tak i přistání na Měsíci je lež. A tak přes množství nesporných důkazů o úspěchu Apolla si vymýšlíte totální hovadiny.

Jak už jsem psal klidně si pište ty blbosti dál, jen počítejte s tím, že teď už je všem rozumným lidem jasné, že vaše názory nemají cenu ani zlámané grešle.

2 0
možnosti
TT

T98o52m42a96s 58T46r63n63k42a

19. 10. 2015 13:16

pro všechny zastánce toho že tam usa byli je jediný důkaz - čas - protože ani v budoucnu se tam nepoletí veřte mi, je to nemožné a zbytečné, nebo ještě za 80 let od apola budete tvrdit že tenkrat byla technika na lepší urovni ?? nebo proč tam leteli 6x a už nikdy více ? dovedete si představit jak by probihala třeba navigace setkání na obežné dráze mesíce před 50ti lety ? to by byla jasná sebevražda, nikdy by se tam nenašli, obrovská plocha, rychlosti, málo paliva pro manévrování, malý výpočetní výkon , senzory v plenkách....

1 1
možnosti
DT

Naopak - dnešní technika je daleko náchylnější. Na vině je zahuštění počítačových obvodů, které trpí kosmickým zářením. Dnes je paradoxně těžší, dostat se na Měsíc, s momentální technikou, než tomu bylo tehdy.

0 0
možnosti
TT

T74o65m46a56s 20T81r15n16k43a

19. 10. 2015 12:56

neměli bysme zapomínat ani na mikrometeority kterých je docela dost mimo pole země, už první ruské sondy zond měly detektory mikrometeoritu a zaznamenaly docela dost zásahů co by to asi udělalo s plechovkou typu apolo ?

0 1
možnosti
DT

To co to udělalo s plechovkami ruských sond. Větší kousky by kosmickou loď vyřadily z provozu, menší ne.

1 0
možnosti
PV

P44e42t60r 51V85e89s45e53l96ý

18. 10. 2015 20:37

Vážený pane, vaše inteligence momentálně, ač je to nepravděpodobné, dosahuje záporných hodnot. Technice rozumíte, jak koza petrželi, o focení jste si někde přečetl článek v nedělné příloze Blesku pro ženy a orientujete se tak maximálně v produkci neuvěřitelných blábolů. Proto vás na kolenou prosím, nepište, nepište. NEPIŠTE UŽ ANI ČÁRKU.

Už tak jste ze sebe udělal naprostého stodukáta.

3 1
možnosti
LB

Vážený pane, píšete sice hezky, ale ne k  věci. Věřím, že využijete prostor mého blogu k technické oponentuře mých pochybností o oficiálních zprávách NASA o misích na Měsíc.

1 2
možnosti
MK

Neměl by blog být tak trochu tvůrčím originálním počinem? Tak proč tenhle jouda posbíral stokrát vyvrácené výmysly konspirátorů a tváří se, že objevil Ameriku?

2 1
možnosti
MK

Ó, omlouvám se, vy podezíráte Američany a sověty, že v tom jeli ruku v ruce? Tak tohle asi originální je, nicméně je to hodno odborného vyšetření - vaší osoby...

1 1
možnosti
RS

R66e84n74e 43S12t16o80š22e53k

17. 10. 2015 22:44

Pane Bouse, vemte to z druhe strany,  zkuste tohle video napriklad, v te dobe nebylo mozne provest to "zive" vysilani, nebyla na to technika.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sGXTF6bs1IU#!

Co vy na to? Nebo americane tajili digitalni technologii 30 let?

0 0
možnosti
LB

To je Vaše video, takže k němu musíte podat vysvětlení Vy. Já nemůžu předjímat, co se Vám honí hlavou.

1 3
možnosti
JK

J11a37n 18K72r16k

17. 10. 2015 22:34

je na case si to priznat: zadna Amerika neexistuje!

0 0
možnosti
MS

V dnešním článku na Technetu je zmínka o UV dalekohledu, který ručně ovládali na Měsíci astronauti Apolla 16.

https://en.wikipedia.org/wiki/Far_Ultraviolet_Camera/Spectrograph

Na Zemi UV odfiltruje atmosféra, na orbitě ani na Měsíci automatický dalekohled fungovat nemohl díky absenci dálkového robotického ovládání. Snímky nebylo možné pořídit ani na oběžné dráze s lidskou obsluhou, nešlo udělat stabilizaci přístroje na dobu potřebnou pro snímek. Jediná možnost v té době byla ruční obsluha přístroje na měsíčním povrchu. Získaná vědecká data nikdo nezpochybnil, šlo o pionýrský výzkum s výsledky v souladu s pozdějšími měřeními. Nebylo ani odkud "opisovat".

Je to ještě neprůstřelnější důkaz než koutové odražeče, které teoreticky mohla dopravit automatická sonda (i když na 3 místa misí Apollo žádná v dané době neletěla).

Pan Grygar má tyto informace v paměti, vždyť dlouhá desetiletí píše Žně objevů o pokrocích astronomie v minulém roce. Proto se může plným právem stručně ostřeji vyjádřiit o měsíčních popíračích, aniž by to blíže rozebíral; raději dělá něco produktivnějšího.

Co vy na to, pane Bouše?

1 1
možnosti
LB

Ten článek jsem dnes taky zaznamenal, ale nic mne tam nezaujalo. Číňané poslali sondu na Měsíc po 45 letech od doby "letů" Američanů - a co má být ? Sondy létaly na měsíc z USA a SSSR už v 60. letech, takže po uplynutí 50 let to žádný šok jistě není. Docela se divím, že tam Číňané neposlali lidskou posádku, když je to taková brnkačka, že ano ?

Technika a technologie fotografování na Měsíci či na jeho oběžné dráze nemohla být žádnou překážkou ani před 45 lety, protože od té doby se nic zásadního v této oblasti nezměnilo. A Američanům se nepodařilo vyfotit hvězdy ani na 8. pokus, pokud počítám celý program Apollo, což je jasné fiasko.

Apropos, ty 3 koutové odražeče na Měsíci je mezní počet, který sám tvrdím a říkám, že víc jich tam není. Dva dopravily Lunochody, které je mají zabudované přímo na tělese vozidla. Třetí tam dopravila sovětská automatická sonda shodou okolností v den údajného přistání Apolla 11 s Armstrongem na Měsíci a bylo o ní Sověty tvrzeno, že skončila neúspěchem. To načasování a neúspěch jsou tak "nenápadné", že tomu může věřit jen jelimánek. Samozřejmě, že to Rusové fingovali, aby to vypadalo, že tem odražeč tam instalovala US posádka.

1 1
možnosti
MS

Fotka z Apolla 10 s kouskem měsíčního povrchu, Zemí a možná několika hvězdami. Světlý bod je ovšem i na měsíčním povrchu, kde je krajně nepravděpodobný. Pro původ světlých bodů platí totéž co jsem psal u fotky ze Zond 8.

https://www.flickr.com/photos/projectapolloarchive/21949699665/in/album-72157659061101420/

1 0
možnosti
LB

Ale jo, to by snad mohlo být věrohodné. Není to ale z Apolla, ale z nějaké automatické sondy, protože Apolla k Měsíci nedoletěla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2387x
Byť nejsem starý, už hodně pamatuji. Miluji historii a orientuji se v právu. To mi umožňuje pozorovat události doma i ve světě s nadhledem a s porozuměním širších souvislostí.

Seznam rubrik