Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P52e74t34r 78M58u80n79z95a98r

11. 10. 2015 20:47

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4f/Lunar_Module_Equipment_Locations_1_of_2.jpg

Vy tam ten návratový motor a nádrže fakt nevidíte?

Měl by jste zajít k očnímu.

0 0
možnosti
LB

Možná na prknech to měli narýsované, byť tam ani raketové motory nevidím. Ale hollywoodští filmaři to vzali úsporně a postavili jenom plechovou bednu na muřích nožkách bez ničeho.

Avšak lidé to hltají jako mašinu, která se odlepí z Měsíce i s těmi nakopanými kameny a pískem. Aspoň máme nějaký humor;-D;-D

0 4
možnosti
JL

Upřímně řečeno, třikrát opakovaný vtip......???

1 0
možnosti
LB

Chtěl bych pouze poznamenat, že trollové se vyskytují v každé internetové diskusi, ani zdejší není výjimkou. Mohl bych takové příspěvky smazat, ale jako demokrat a pravičák tak zásadně neučiním. Aby měli v kyberprostoru o svém trollení trvalou stopu.

0 3
možnosti
VM

Já nejsem příznivcem nekritického amerikanismu,ale pochybuji,že pokud by Američané na Měsíci nebyli,že by to jejich rivalové,tedy SSSR,rovněž kosmická velmoc,nezveřejnili,že se jedná o podvod.

Já sice kritizuji současnou politiku USA,ale to neznamená,že budu negatizovat vše,co je z USA.

1 0
možnosti

No, to je docela novinka co zde předvádí autor, ty všechny žvásty o vlajkách, stínech a radiacích jsou stokrát omleté a směšné. Ale to, že si američané vlastně zaplatili ruské mlčení, je docela novinkaR^;-D;-D

3 0
možnosti
VV

V pokracovani jsite napisete, ze zadny mesic neexistuje a na oblohu jeho obraz promitaji uz tisice let z Moskvy.

1 0
možnosti
AT

Prosím o odkaz na věrohodný zdroj informace o teplotě vzplanutí nylonu. Resp. toho materiálu, ze kterého byla vyrobena první vlajka na Měsíci. Děkuji

0 0
možnosti
JR

J44a90r71a 68R14a77n22k

11. 10. 2015 19:40

Proc se tim zabyvate? Dostatecne vzdelani nemate, proc se do toho poustite a stavate tim padem tercem vysmechu8-o

6 0
možnosti
LP

Zatím co Vás NASA vede jako experta ,že ?

0 4
možnosti
LP

Pokud z autorem  nesouhlasíte ,tak ho nemusíte urážet. Je to jeho názor a nikdy nic není 100 procentní pravda. Neříkám tak nebo tak , ale v historii se podobné manipulace objevují.

0 4
možnosti

Můžete uvést příklad "podobné manipulace"?

4 0
možnosti
Foto

Inspirován Vaší skvělou sérií, podal jsem dnes oficiální protest norské vládě ve věci Roalda Amundsena. Technicky vzdělanému a logicky myslícímu jedinci je totiž jasné, že tzv. "dobytí jižního pólu" provází celá řada příkrých fyzikálních rozporů.

V Antarktidě je např. teplota hluboko pod -50C, ale současně je známo, že psí sliny mrznou již při  -30C. Amundsenovi psi by tudíž nemohli dýchat, štěkat ani přijímat potravu, protože by prostě měli zamrzlé čelisti. Tomu by se sice dalo zabránit zabalením psích hlav do termálních pokrývek, ale na fotografiích nic takového není a psíci si pobíhají po Antarktidě s odkrytou hlavou jako by se nechumelilo.

Navíc není jasné, jak by se výprava vrátila zpět. Antarktida je od Ohňové země oddělena poměrně širokým průlivem a k jeho přeskočení by psi museli vyvinout rychlost kolem 1200 km/hod. Za tímto účelem by museli spořádat energetický ekvivalent 500 konzerv Pedigree s kuřecím masem a táhnutí takového množství konzerv by si vyžádalo další psy, jejichž krmení by si zase vyžádalo další konzervy atd atd. Prostou iterací tedy dojdeme k závěru, že celá operace je logisticky nemožná.

Takhle bych mohl pokračovat dlouhé hodiny, ale osobně si myslím, že až pojde poslední pes Amundsenovy expedice, norská strana sama uvede celou věc na pravou míru.

25 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2387x
Byť nejsem starý, už hodně pamatuji. Miluji historii a orientuji se v právu. To mi umožňuje pozorovat události doma i ve světě s nadhledem a s porozuměním širších souvislostí.

Seznam rubrik