Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

Mám otázku, považuje někdo jako vy pana Jiřího Grygara za odborníka, nebo podplaceného nýmanda?

1 0
možnosti
LB

Starý 80 letý pán už chce v klidu dožít a nerozvracet podvody svých souputníků. Jak říkám, z oboru tyto podvody nikdo nepřizná, moc by je to bolelo.

Na odborníky jsem apeloval pouze při odpovědích na vznesené otázky týkající se technických rozporů. Pan Grygar nemá inženýrské vzdělání.

Možná je to jen pomluva, ale vrabci na washingtonských střechách štěbetají, že 11 z 18 astronautů letících k Měsíci nezemřelo v posteli, ale zahynulo "nešťastnými náhodami" v civilním životě. Já se ale držím technické a politické stránky lunárního podvodu, kriminální věci neřeším.

1 2
možnosti
LB

Vážení pánové a dámo, tak jsem si dal tu práci, abych vám hvězdy vyfocené z Měsíce ukázal.

Sověti nemají s hvězdami na Měsíci žádné potíže, jak ukazují fotky vyhotovené Lunou 17 na oběžné dráze Měsíce a z povrchu Měsíce přístrojem Lunochodem, který tam v roce 1970 tento kosmický nosič dopravil. Lunochod vyfotil dokonce zářící hvězdnou oblohu, byť pouhým ČB filmem !!!!

http://mentallandscape.com/C_Luna17_Horz12.jpg

http://mentallandscape.com/C_Zond08_01.jpg

Docela chápu, že probuzení se ze lží našeho US spojence a ochránce největšího bývá dosti bolestivé, nicméně vy to jako statečné osobnosti jistě zvládnete bez ztráty květinky ;-D;-D;-D

Ještě nějaký problém ?

1 1
možnosti

P12a45v18e83l 21Č52e57r91n10ý

15. 10. 2015 18:30

Zajímavé, že při focení odvrácené strany měsíce se to ruské Luně3 až tak nepodařilo, že?

http://www.spacedaily.com/images/lunar-lro-farside-desk-1024.jpg

Nejlíp to zmákli tady;-D

 http://cs409720.vk.me/v409720434/5f21/_Ngc-6hKweY.jpg

1 0
možnosti

P53a10v79e38l 18Č73e11r64n14ý

15. 10. 2015 18:06

A zkuste dále fotky z nejrůznějších automatických sond. Japonských, Amerických i z Hubblova  teleskopu, kupodivu žádné hvězdy :-)?

Není to už nějaký spiknutí imperialistických, temných  sil;-D?

http://expedice-ftp.astronomie.cz/sberac07/mesic/Mise/sondy-k-mesici.htm

0 0
možnosti

P13a45v77e53l 20Č63e24r52n96ý

15. 10. 2015 16:33

Kolik napočítáte hvězd na snímku z této čínské návratové  sondy Čchang-e 5 Xiaofei, komiku?;-D

http://vesmir.stoplusjednicka.cz/sites/default/files/obrazky/2014/10/china-space-launch_01.jpg

0 0
možnosti
LB

A co na to říkají Číňané, že tam nejsou hvězdy ? !!!! Pokud to řádně odůvodní, tak to kritici nezávisle zhodnotí.

Ale obecně vztato, že hvězdy na fotkách nejsou, je podle mne tím nejmenším problémem. Na tom pdovodu je mnohem více a závažnějších rozporů, jak píši v tomto 3. díle.

0 1
možnosti
MS

Nějaký věcný komentář k mému příspěvku o focení byste neměl, mohl byste aspoň naznačit?

0 0
možnosti
MS

Ještě jednou to zkusím polopaticky. Našel jsem na webu expoziční údaje pro: Foto mléčné dráhy: F2.8, 20s, ISO6400. Foto měsíce: F6.3, 1/320s, ISO320.

Poměr clon je 1:2.25, časů 1:6400, citlivosti 1:20. Celkem rozdíl jasnosti obou objektů téměř 1:300.000.

Lidské oko zachytí v jedné scéně rozdíl jasů až 1:30.000, fotografický film zachytí poměr jasů asi 1:1000.

Z toho plyne, že dívám-li se očima na Měsíc, zároveň nemohu zároveň vidět Mléčnou dráhu, protože lidské oko zachytí rozdíl jasů 10x menší. To známe ze zkušenosti. Fotofilm je na tom ještě hůř, rozdíl jasností přesahuje jeho možnosti 300x.

Z toho je nad Slunce jasné, že na jedné fotografii povrch Měsíce a slabé hvězdy zachyceny být nemohou, protože rozdíl jasů přesahuje možnosti filmu 300x. Výjimkou může být pár nejjasnějších hvězd, které se mi podařilo najít na dvou snímcích z Apolla, na které jsem dal odkaz v minulé diskuzi.

Dnes by šlo udělat fotku technologií HDR, kdy udělám dva snímky na sebe v expozici navazující a pak počítačové zpracování. Rozsah je teoreticky 1000x1000 = 1.000.000 (v praxi míň), sem by se rozsah jasů Měsíce a Mléčné dráhy s odřenýma ušima vešel.

Z uvedeného je zřejmé, že lidé jen s minimálními znalostmi fotografování zářící hvězdnou oblohu na fotkách z Měsíce neočekávali. Pokud ji tam někdo očekává, jenom dokazuje, jak problematice vůbec nerozumí.

Co Vy na to, pane Bouše?

Prof. Druckmuller použil na sestavení jedinečných obrazů sluneční korony 90 fotografií.

http://www.astro.cz/clanky/ukazy/zatmeni-2006-slunecni-korona.html

2 0
možnosti
DT

Já myslím, že autor to chápe. Jen to nemůže přiznat. :-)

2 0
možnosti
LB

Pane Černý, tak jsem se podíval na první tři fotky z linků a byly na jedno brdo, dál už nemám odvahu, aby mi smíchem nepraskla kýla !!!!!! Je z nich i malému dítěti jasné, že jde o plagiáty vytvořené fotografem z hollywoodských ateliérů pod režijním vedením Stanleyho Kubricka. Měl jsem za to, že trošku u toho přemýšlíte, ale mýlil jsem se. Tyhle typy fotek s tou naší matičkou Zemí byly už dávno kritiky lunární mise strhány a rozcupovány.

Ačkoliv je na údajném Měsíci slunečný den, kde jsou stíny v kráterech, resp. za hromadami navršené horniny ? ;-D;-D;-D

Zkuste něco jiného, třeba se Vám poštěstí.

0 2
možnosti
JF

Také končím své angažmá pod vaším blogem, označil jste mě za fanatického obhájce lunárního podvodu a tažným zvířetem u žentouru. Sdělím vám tajemství, já jsem ještě nedávno vůbec nevěděl, že existují lidé jako vy a to vaše sektářské hnutí!

Dokazovat tu nesmyslnost tvrzení, že Američané na povrchu Měsíce nebyli, je velice snadné. Není představitelné, aby byl kdokoli schopen zinscenovat a utajit tak kolosální podvod v záležitosti, na které participovaly desetitisíce lidí. Předložené „důkazy“ jsou buď vědomým podvodem nebo omylem, vyplývajícím z hrubé neznalosti nebo nepochopení podmínek na Měsíci, kde chybí atmosféra a kde je jen šestinová gravitace oproti Zemi. Všechny ty vaše „důkazy“ lze snadno vyvrátit: vlajka byla už vyrobena v podobě vlající vlajky, protože by jinak na Měsíci, kde chybí atmosféra nevlála, prach ve vzduchu ze stejného důvodu nepoletuje, otisky bot jsou ostré, protože ostrý je i měsíční prach a jeho zrna se do sebe zaklesnou, předměty jsou viditelné i ve stínu, protože Měsíc odráží 7% slunečního světla, stíny vržené nestejnými směry jsou jen optickým klamem, protože povrch Měsíce je zvlněný a při šikmém světle a šikmém pohledu nemohou být stíny rovnoběžné atd do nekonečna. Kromě toho ověřili přistání na Měsíci i sovětské orgány. Lunární podvod je jen jednou z mnoha variant „teorie spiknutí“, které se rozšířily v USA. Stalo se módou a zřejmě i výnosným řemeslem pro novináře a vydavatele bulvárních tiskovin zpochybňovat jakékoli tvrzení vlády nebo jiných institucí USA. Týká se to např. popírání existence UFO a přistání mimozemšťanů v Roswellu se strany vlády, přesnosti zpravodajských vojenských informací, údajného zatajování vědeckých objevů v zájmu firem, vyrábějících konkurenční produkty apod. Nelze vyloučit, že autoři takových zpráv je považují jen za jakousi neškodnou zábavu, ale část veřejnosti je zmatena, takovým zprávám věří a ztrácí důvěru ve státní orgány. Zřejmě je to i jeden z důvodů, proč jsou pseudovědecké názory v USA tak rozšířeny.

4 0
možnosti
LB

Pane Fišere, jako řadový občan mám právo klást otázky a poukazovat na rozpory a nelogičnosti, která nám státní moc předkládá k uvěření.

Jistě uznáte, že ani při Vaší nejlepší snaze Vaše vyloženě zoufalé povídání za přesvědčivé přijmout nemohu.

Na odborné otázky musí odpovědět odborník v kosmonautice nebo na takové kvalifikované odpovědi mi dejte odkazy. Samozřejmě by bylo nejlepší, aby tyto rozpory vysvětlila sama NASA. Zatím jsem na nic takového nenarazil, jinak bych tuto trilogii nezveřejňoval.

0 2
možnosti
PU

P53e95t42r 81U37h11e66r

15. 10. 2015 12:35

Bouše = brouk Pytlik :-P

1 0
možnosti
BT

matičko skákavá, s tímhle běžte do televize, kruciš takový humorista tu už dlouho nebyl ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2387x
Byť nejsem starý, už hodně pamatuji. Miluji historii a orientuji se v právu. To mi umožňuje pozorovat události doma i ve světě s nadhledem a s porozuměním širších souvislostí.

Seznam rubrik