Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Pro dnešek odcházím spát. Zítra se těším na pokračování. Dobrou noc.

0 0
možnosti
JF

Už jsme se odmlčeli? Škoda, chtěl jsem s vámi probrat ten celuloid, jak jste nabízel.... :-)

1 0
možnosti
JF

Víte pane Bouše, mně se v mém životě nejlépe a jednoznačně osvědčilo pravidlo Occamovy břitvy, které říká, že to nejjednodušší vysvětlení

bývá v podstatě vždy správné. A momentálně žádné jednodušší vysvětlení než že Amíci byli na měsíci, pro všechny ty informace o výsledcích programu Apollo prostě  nevidím. 

Vypuštění či nevypuštění lidí na Měsíc se prostě nedá utajit, nezlobte se na mě. Na každém letu k Měsíci se podílelo několik desítek tisíc specialistů, každý plnil nějaký úkol. Zrežírovat takové divadlo by bylo prostě nemožné.

Zrovna tak na natáčení v hollywoodských ateliérech anebo v některém středisku NASA, jak se také spekuluje, by se muselo podílet několik stovek až tisíc lidí.

Jak je možné, že nikdo z nich by neprozradil toto tajemství, že se nechtěl proslavit? Američtí novináři vyšťárali aféru Watergate, která vedla k pádu prezidenta Richarda Nixona, poměr Billa Clintona se stážistkou Lewinskou a další tajemství Washingtonu, ve spisech Kongresu objevili informace o utajovaných výzvědných operacích a tak dále. Spousta ostrých novinářů, kteří vůbec US establishment nemusí. Ti by přišli na utajenou či uměle vytvořenou misi Apolla už dávno a moc rádi a s velkou slávou.....

1 0
možnosti
LB

Pane Fišere, ale ono to prozrazené je. Už v roce 1974 o tom podvodu vyšla v USA první kniha. Jenže oficiálně to NASA nepřiznala, takže platí stále oficiální verze. Vždyť je tak krásné věřit na Jéžiška, jako malé děti, že ano ?

V oněch letech neměl nikdo možnost to kontrolovat, stačilo, když to řídilo pár lidí. Do vesmíru Apolla 6 krát vyletěla, to nikdo nezpochybňuje, kroužila na oběžné dráze Země a televizně si odskočila na Měsíc. Filmovému ateliéru na natočení takových scén stačí také pár herců a personál. Amatérismus z těch záběrů a fotek přímo čouhá.

Správně zmiňujete, že novináři vyšťourají všechno. No právě !!! Novináři kosmonautice nerozumí, takže z tohoto oboru nic odhalit nemůžou. A odborníci drží basu, protože chtějí si vydělat na chléb vezdejší.

Ale mým cílem není o něčem čtenáře přesvědčit. Já jsem jen cítil potřebu o tom napsat. Dokud máme ještě jakž takž svobodu slova, než nám ji naši protektoři definitivně zatrhnou.

0 3
možnosti
MS

Teplotu vzplanutí nylonu nelze najít proto, že ke vzplanutí je nutné více než 26% kyslíku ve směsi s dusíkem za atmosférického tlaku. Nylon tedy pouze taje při 250°C, což se vlajce nemohlo stát ani náhodou.

V minulé diskuzi jsem odkazoval článek jaderného fyzika V.Wagnera o radiaci ohrožující kosmonaty. Píše, že ve Van Allenových pásech je radiace asi 100x vyšší než na oběžné dráze. Při Vámi udávané době průletu 10 hod je zjednodušeně ekvivalent radiace jako při 1000hod na oběžné dráze, což je 42 dnů - mnohem méně než dlouhodobé pobyty na ISS apod.

Van Allenovými pásy prolétá Hubblův kosmický dalekohled, na dobu průletu se musí vypnout. Při servisních misích tam byli s raketoplánem i astronauti, a překvapivě to všichni přežili. Nebo chcete popřít i existenci Hubblova dalekohledu a servisních misí k němu?

0 0
možnosti
LB

Uvedl bych na pravou míru několik Vašich nepřesností.

Hubblův dalekohled krouží na oběžné dráze Země ve výšce 560 km, ale van Allenovy radiační pásy začínají v 600 km, jak píši v článku. Tedy vše OK, a kosmonauti ho můžou létat opravovat v klidu.

Nylon. Vaše hodnota teploty platí pro tlak vzduchu 100 kPa, ale na Měsíci je ultravysoké vakuum, které tento údaj radikálně snižuje. Takže by US zástava nejen roztála, ale ještě k tomu zkarbonizovala dočerna. Připomínám, že kyslík není jediným známým okysličovadlem. Kromě toho tyto polyamidy obsahují vázaný kyslík ve své uhlíkové vazbě, takže při působení vysoké teploty a vakua dojde k jeho uvonění a k podpoře karbonizace.

Zmíněný text Vladimíra Wagnera znám, ale je už zastaralý. Kosmické záření je mnohem složitější než běžná radiace, jedná se i o sluneční proud atomových jader. Obávám se, že vědci budou muset udělat obrovský skok při odstranění této překážky, jinak zůstaneme uvězněni na Zemi.

0 1
možnosti
VR

Smutné, kam až někoho dokáže dostat nenávist, holt antiami je diagnoza...Všechny ty vaše "důkazy" praporky, stíny a všeliké teorie smete ze stolu jediná věc. Ta vaše údajně "nepsaná gentlemanská dohoda" s Ruskem o mlčení na věky věků. Nesprávně rovněž informujete o Ruské snaze dobýt měsíční prvenství, zkuste si o tom přečíst, třeba něco od Pavla Toufara.

Ale vraťme se k té "smlouvě", vůbec nechápu jak si může někdo na jednu, jedinou vteřinu myslet, že by něco takového mohlo fungovat a to dokonce 45 let!! Stovky, možná tisíce zainteresovaných lidí, tisíce různých osudů a životních příběhů, změna režimů, změna vůdců a přesto ticho po pěšině???8-o Není vám to kapku divný? Asi ne, viďte, fanatikům vašeho typu ne...

Navíc, nějakou podobnou "smlouvu" by musely USA uzavřít v podstatě z celým světem, nejenom Rusko podrobně sledovalo každý americký krok. Rovněž Francie a Německo vše podrobně sledovalo na pronajatých zařízeních v Austrálii a Novém Zélandě, a to nepočítám spoustu dobře vybavených amatérů a nadšenců, kteří všechny lety Apolla podrobně sledovali...Rv

5 0
možnosti
LB

Pane Růžku, já bych zase řekl, kam až dokáže někoho zavést slepá víra v jedinou pravdu a zcela nekritické myšlení.

Myslím, že jste vynikající konzument, kterého by si měli výrobci a obchodníci předhánět. Možná sem tam nějaký bonus by Vám také mohli poskytnout.

Jinak bych připomenul, že se psala léta 1969-72. Nikdo, kromě SSSR a USA, nebyl technicky schopen sledovat pohyb Apolla, protože na to neměl technické vybavení.

Pokud jsem tady jednoznačně technicky a logicky prokázal, že lety Apolla byl podvod, tak bez součinnosti se SSSR se nedal realizovat v praxi. Doufejme, že smlouva nebude zamlčená na věky věků, ale o tom také v článku píši.

0 2
možnosti
MT

Nonic, bylo to krásné a bylo toho dost.

Objevil jsem nový vědní obor "alternativní fyzika" a změnil jsem si svou představu o Měsíci. Teď je to pro mě místo, kde všechno samovolně hoří, rozpadá se  a vybuchuje, platí tam jiné fyzikální zákony než jinde ve vesmíru a vůbec je štěstí, že se celý nerozpadne když se k němu příblížíte s otevřeným plamenem.

Ale už to začínalo být poněkud jednotvárné, takže se mějte blaze a potkáme se pod jinými blogy:-)

3 0
možnosti
DT

Já bych vás pozvala do diskuzí pod svými blogy, ale většinou tam není legrace. :-)

0 0
možnosti
JM

Pane Bouše, poradím vám. Zkuste si přečíst knihu "Oheň na měsíci" od Normana Mailera. Tam jsou podrobně a v podstatě "pro blbce" popsány všechny fáze letu Apolla 11.

Tuto knihu vám doporučuji hlavně kvůli jejímu autorovi, silně levicovému a dost protiamericky založenému novináři. Pochybuji, že by zrovna on celý život dokázal mlčet, pokud by se jednalo o podvod ze strany NASA. Po přečtení vás vaše bludy nejspíš přejdou. A pokud ne, je vše zbytečné. ;-)

7 1
možnosti
JF

...myslím, že je vše zbytečné:-)

4 0
možnosti
DT

Pane Bouše, já vám to tady cupuju na kousky, ale nemějte prosím dojem, že se mi vaše blogy nelíbí. Děkuju za ně, a to za všechny. R^ 

Bez legrace: nemáte tam ještě něco? Něco vesmírného?

5 1
možnosti
LB

Paní Tenzler, i díky Vám jsem objevil další lunární rozpory, nechám si všechno uležet v hlavě a možná se kouknu na 4. díl mého "nekonečného příběhu" :-)

Ale mou prioritou jsou politická témata, k tomu Měsíci jsem se dostal náhodou letos na jaře, přes léto jsem to dal bokem.

Každopádně já Vám děkuji za inteligentní a korektní oponenturu. R^

Přeji hezký večer.

1 0
možnosti
AT

Pane Bouše, rád bych se zeptal podruhé: můžete poskytnout zdroj, ze kterého čerpáte informaci o teplotě vzplanutí toho nylonu, ze kterého byla vyrobena první vlajka na Měsíci. Děkuji

1 0
možnosti
LB

To je obecně známá informace, jaká je teplota hoření nylonu. Vědí to hasiči, od nichž jsem to čerpal.

0 0
možnosti
PM

P58e61t95r 49M98u67n34z98a61r

12. 10. 2015 13:06

Jo pane Bouše, kdyby jste se nudil, tak tady https://en.wikipedia.org/wiki/Third-party_evidence_for_Apollo_Moon_landings jsou důkazy třetích stran o přistání na Měsíci. Tak po večerech si je můžete probrat a oblažit nás dalším článkem, jak jsou všichni mimo vás pitomí.;-D

2 0
možnosti
PM

P65e22t35r 88M39u48n72z83a35r

12. 10. 2015 13:10

Jo a ještě můžete zabít čas tím, že si stáhnete tuhle hru https://kerbalspaceprogram.com/en/

Je to sice jen hra ale možná by vás poučila, kdo ví...

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2387x
Byť nejsem starý, už hodně pamatuji. Miluji historii a orientuji se v právu. To mi umožňuje pozorovat události doma i ve světě s nadhledem a s porozuměním širších souvislostí.

Seznam rubrik