Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

...šmarjájózef... ;-D8-o 

Každá jedna věc, kterou uvádíte, se dá lehce a logicky vyvrátit. 

Ad žhnutí. Tady si asi pletete dva jevy - žhnutí a uhelnatění. Oba jevy jsou tu mimo mísu. To, co jste myslel, je asi uhelnatění, a utkvělo vám to v hlavě díky poučce o uhelnatění při nedostatku kyslíku. Žhnutí je už úplně mimo. Žhnutí je vyzařování (emise) záření díky vysoké teplotě tělesa. Tato emise je závislá na pár koeficientech a hlavně na čtvrté mocnině oné teploty. Tedy nejde o to, co přesně žhne, ale jak moc je to horké. Při 600 stupních začíná zkušené oko vnímat načervenalé záření, při 800 stupních už ho  vnímá dobře. Oranžové je při zhuba 950 stupních, žluté kolem1050 a bílé (bolestivě) kolem 1250. Takovou teplotu nic na Měsíci nemá  - nic tam žhnout nemůže. 

Uhelnatění je stejně nemožné jako přímý požár té vlajky.

9 0
možnosti
DT

Abych vám tedy jen nenadávala - moc se mi vaše články líbí. Je to sice něco jako "najdi deset chyb", ale možná že jen chcete publikum dohnat k tomu, aby si ty věci připomněli a vygooglili si to. Pokud ano, je tohle publikování zjevných a nelogických věcí naprosto geniální a účinné. R^

3 0
možnosti
Foto

Vážení,

i kdyby autor neměl pravdu, úlohou konspiračních teorií je falsifikovat ty mainstreamové.

Taková teorie o obíhání Země kolem Slunce se nutně svého času také musela jevit jako konspirační, která má cíl rozvrátit existující společenský řád.

1 2
možnosti

Logický klam falešnou analogií. Konspirační teorie je příběh o rozsáhlém spiknutí, který vypráví alternativní historii či výklad současnosti. Oběh Země okolo Slunce tedy není konspirační teorie. Musel byste do toho zamíchat ještě třeba Ilumináty, kteří skrze Koperníkovu teorii chtějí zlikvidovat katolickou církev a uchvátit moc. Pak už by to konspirační teorie byla. A určitě byste si k ní musel připojit "podezřelé" koincidence a zatajit některé vědecké poznatky, které pro vás nejsou pohodlné.

5 0
možnosti
VK

Autor si asi myslí, že o tom, zda tam byli nebo ne, vědí jen USA a Rusko. Jinak nikdo na světě tomu už nikdo nerozumí. A ti dva se dohodli, že to nikomu neřeknou.;-D

11 0
možnosti
Foto

Fakt je jeden, že v pronikání člověka do vesmíru nastala téměř nepochopitelná čtyřicetiletá pauza. Jako by se všichni něčeho lekli.

3 1
možnosti
JM

Atmosférický tlak3 × 10−13kPaHélium25%Neon25%Vodík23%Argon20%Metan

Amoniak

Oxid uhličitý

stopové množství

0 0
možnosti
PL

P85e87t13r 82L60u62k51e35š

11. 10. 2015 16:19

Na "fingovaných výletech" k Měsíci se podílelo pomalu půl milionu lidí. Jeli v tom všichni, podvodníci:-) Byli mezi nimi, jen tak mimochodem, i našinci. Článek je plný nesmyslů vyplývajících z neznalosti. Internet to jistě unese a jejich vyvracení je zbytečná ztráta času. Stačí prolistovat časopis Letectví+kosmonautika z konce šedesátých a první poloviny sedmdesátých let. Jen se prosím vyhýbejte šíření podobných teorií na hvězdárnách a planetáriích. Tam by mohlo dojít k prudkému úbytku vědeckých sil následkem srdečních příhod.

14 0
možnosti
LB

Ten "půl milion" lidí letěl taky s astronauty na Měsíc, aby jim to mohli dosvědčit ?

Psal se rok 1969, kdy technické znalosti drtivé většiny lidí i odborníků byly oproti dnešku téměř mizivé, takže nechat uvěřit pohádce bylo snadné.

2 10
možnosti
RM

R12o95m35a90n 49M96á69c40a

11. 10. 2015 16:04

pokud bych mel tento clanek a celou serii nejak glosovat, napada me jedine... a to neberte prosim ve zlem... jen mi to cele prijde cele podivuhodne...

ruska media hlasi, ze ruska sonda pristala v jednom z mori na Europe, mesici Jupiteru, a objevila rybam podobny zivot

americka media hlasi, ze ruska sonda spadla do ticheho oceanu

7 0
možnosti

P53a63v32e58l 72Č84e81r14n23ý

11. 10. 2015 15:55

Fakt vás to baví se takhle veřejně se zesměšňovat?

Odborníci mnohokrát upozornili, že příprava lunárního podvodu by byla finančně, organizačně i technicky několikanásobně dražší než skutečný let na Měsíc. 

Prostě, jednodušší bylo na Měsíc letět než podvádět!

12 0
možnosti
LB

Když si prohlédnete v článku uvedené video, jak na astronauty spadla osvětlovací ateliérová rampa, tak musíte uznat, že natočení této scény vyšlo milionkrát levněji než poslat astronauta do kosmu, aby se vrátila mrtvola.

2 4
možnosti
JM

teplota táni nylonu je nad 2OO stupńů... na měsíci nemůže nic hořet chybí kyslik. existují nezavislé důkazy  přitomnosti člověka na Měsici... jsou tam laserové odražeče... které se daji najit....

4 0
možnosti
LB

Kyslík tam v nepatrném množství je. US vlajka nemohla sice hořet ale žhnout nebo zuhelnatět, vždyť to v článku zdůrazňuji.

0 5
možnosti

J80i95ř16í 45Č82e28r17n63ý

11. 10. 2015 15:01

Autor povídá zase polopravdy. Teplota na Měsíci sice dosahuje až 120°C, ale na rovníku a směrem k pólům klesá až na -70°C. Na rovníku kosmonauti nepřistáli, tudíž teplota byla daleko nižší než 120°C. S ostatními jeho dedukcemi je to samé.:-P

0 0
možnosti
LB

Že nepřistáli na rovníku ? A kde jsou na mapě značky, jak prý zanechali na místě koutové odražeče ? ;-D

0 2
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2387x
Byť nejsem starý, už hodně pamatuji. Miluji historii a orientuji se v právu. To mi umožňuje pozorovat události doma i ve světě s nadhledem a s porozuměním širších souvislostí.

Seznam rubrik