Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J48a71n 56P40l29a43c90h17ý

23. 10. 2015 17:03

Pane Bouše, napadá mě námět pro váš další díl.

Tvrdíte, že přistání na Měsíci bylo nafocené a natočené někde v  hollywoodských ateliérech. Myslím, že těch vašich rozporů na fotografiích jsme si užili víc než dost.

Co takhle kdyby jste věnoval další díl povídání o tom, jak se to v těch ateliérech vlastně točilo?  Prostě že by jste místo popírání přišel s vysvětlením. Mohu navrhnou pár základních bodů?

1) Jakým způsobem se vytvářel a z jakého materiálu se připravoval povrch "Měsíce" v těch ateliérech?

2)Jaký typ osvětlení byl použit a kolik watů ten světelný zdroj měl, aby to vytvářelo iluzi "Slunce"? Byl zavěšený na stropě, nebo stál na stojanu?

3)Jak veliké to studio bylo, kolik krát kolik krát kolik metrů, aby se tam věšly filmované a fotografované scény?

4)Jak se podařilo filmované scény synchronizovat do vysílání v přímém přenosu?

5)Kde byli při filmování astronauté, kteří jsou slyšet na fónickém spojení jak mluví s Houstonem?

6)Věděl preziden Nixon o tom, že si povídá s herci v ateliérech, nebo ho o podvrhu nikdo neinformoval?

Snad toho není moc, ale 6 bodů vypovídající o tom, jak se točilo přistání a pobyt astronautů na Měsíci v ateliérech a kdo o tom věděl, by o této události mohlo udělat dostatečnou představu. Tak co, ujmete se toho?  Jsem přesvědčen, že i ostatní čtenáři by takový popis událostí uvítali. Jestli ano, tak dají plus, nebo se přímo vyjádří. Držím palce a už těď se těším na váš další díl. :-)

8 0
možnosti
DT

Dobrý nápad - co vy na to, pane Bouše?

1 0
možnosti
Foto

blázna nikdo nepřesvědčí, proč tady všichni plýtváte intelektem???

2 1
možnosti
MT

Nepopiratelně autentická fotka astronautů nasvícených několika umělými zdroji světla:

https://www.visitfiemme.it/website/var/tmp/image-thumbnails/30000/35074/thumb__galleryImage/dolomiti-trentino-fiemme-sci-notturno-cavalese.jpeg

Za pozornost stojí: počty stínů u každého astronauta a progresivní provedení skafandrů, zejména obuvi přizpůsobené velmi specifickým podmínkám.

3 0
možnosti

Už se těším na pátý díl téhle fraškyR^;-D

2 1
možnosti
MT

Dobový podrobný popis konstrukčního řešení lunárního modulu - věřím že panu Boušemu poskytne hodiny výtečné zábavy a nám ostatním nějaké technické zajímavosti.

http://www.kosmo.cz/modules.php?op=modload&name=kosmo&file=index&fil=/m/pil_lety/usa/apollo/lk3.htm

V souvislosti s naší debatou stojí za pozornost například konstrukce prostoru pro posádku (a výlezu) nebo přípustná rychlost dopadu při přistání.

Mimochodem, s tou přechodovou komorou jsem to uhodl, respektive shodl jsem se s tímto falešným popisem:-)

3 0
možnosti
DT

Ten web jsem neznala, díky. R^

1 0
možnosti
JP

J64a45n 41P24l63a57c90h87ý

22. 10. 2015 12:12

Bod 3. právě dokazuje, že je to na Měsíci. "Zcela neopálena tryska". To, že třeba u motorky ztmavne koleno výfuku vlivem vysokých teplot, je způsobeno oxidací povrchu se vzdušným kyslíkem. Na měsíci vzdušný kyslík není, že? A Zrovna u fotek Apolla 11 je hezky vidět ta linie očouzeného povrchu od spalin trysky před dosednutím. Ale to autor úmyslně zamlčel. ;-D

3 0
možnosti
LB

Tak ta z fotky 3 bedna z papundeklových krabic s nějakým výfukem z plechu od ohnutého klempířem z Horní Dolní má odletět z Měsíce ? Bez paliva, bez raketových motorů, bez okysličovadla, bez spojovací konstrukce k lodi, bez základních vlastností rakety má během cca 2 minut dosáhnout rychlost 6000 km/hod ?

Vybral jsem jenom 6 fotek, ale prakticky na stovkách dalších naleznu aspoň 5 kiksů. To je fotoalbum NASA opravdu jenom pro lidičky mdlého rozumu.

1 4
možnosti
JP

J37a22n 51P19l57a66c30h41ý

22. 10. 2015 11:48

Tady stačí pár otázek, jako:

Kde se vzali obrazy, které jsou údajně projektovány na zadní plátno?

nebo Jak to, že když je scéna údajně osvětlená více reflektory, proč nemají objekty více stínů?

nebo

Proč na panoramatických snímcích, které tvoří většina nafocených fotografií, není vidět žádné studio, reflektory, kamera ani režisér?

nebo

Jak je možné, že na snímcích z jiného místa, jsou vidět hory na pozadí z jiného úhlu?

nebo  Jak je možné přesvědčit armádní letce, aby se vzdali kariéry pilota, a někde ve studiu předstírali, že létají na Měsíc, a pak o té předepsané pohádce celých 45let podávali rozhovory mediím? 

nebo třeba i  Jak to, že obsluha radioteleskopu v Madridu už tenkrát neříkala, že signál kosmické lodě Apollo nepřichází z polohy, kdy by měla loď být?

No, a je toho mnohem a mnohem víc, na co by měl autor toho nesmyslu odpovědět. Ale to on neudělá, protože neví. Jen blábolí, aby byl zajímavej. ;-D

2 0
možnosti
BT

je také otázkou jak by astronauté dokázali nafotit odvrácenou stranu Měsíce a přivézt fotky na Zemi

0 0
možnosti
DT

Bod sedm:  kdybyste si ten snímek dal v původní velikosti, tak tam ty koleje, vedoucí od vozítka vidíte. ;-)

3 0
možnosti
DT

Bod šestý: nepochopený princip panoramatické fotografie 

http://danatenzler.blog.idnes.cz/c/474079/veda-ktera-saha-po-hvezdach-teleskop-alma.html

Podívejte se na ten snímek teleskopu ALMA hned nahoře v blogu. To je ten samý případ. Všechna zrcadla teleskopu jsou samozřejmě otočena stejným směrem. Ale díky panoramatické fotografii to vypadá, jako by se každé zrcadlo dívalo jinam. 

Z toho samého důvodu máte různé směry stínů na vaší fotce.

2 0
možnosti
LB

Ale kdepak. Hledí přilby umí obsáhnout jen dílčí výseč panoramatu, rozhodně nezobrazí obraz až za roh. Podívejte se na snímku, že tzv. Slunce je v šířkovém rozsahu roztažených rukou fotografovaného astronauta, ale sluneční svit na odražený obraz kosmonauta přichází zcela zleva, tedy pod půdorysným úhlem 90 stupňů.

Tudy cesta opravdu nevede. Musíte najít jinou výmluvu ;-D.

0 1
možnosti
DT

Bod pátý: Nikde není řečeno, že tam ta fotka ležela tak dlouho, aby se poškodila. Nikde není řečeno, že tam takhle leží dodnes. Kosmonaut tam položil fotku, vyfotil ji. Když dáte fotku do trouby, tak se vám taky nerozteče během první minuty. Takže nevidím problém.

0 0
možnosti
LB

Trošku nedomyšlená odpověď. A to si tu fotku předtím a potom schoval do skafandru ? Do modulu nemohl, protože to zase tady v diskusi jeden prudký vědátor tvrdil, že nemají přechodovou komoru, aby neztráceli čas a do modulu si tak nechají dveřmi pustit 130 stupňů Celsia a všechny jedovaté plyny a po návratu z procházky to vychladí a vyvětrají.

Poručík Columbo by byl ve svém živlu.

0 2
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2387x
Byť nejsem starý, už hodně pamatuji. Miluji historii a orientuji se v právu. To mi umožňuje pozorovat události doma i ve světě s nadhledem a s porozuměním širších souvislostí.

Seznam rubrik