Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Bod  čtvrtý: Prohlédněte si někde jejich skafandry, sklo přilby je vypouklé. Úhel, pod kterým vidíte zdroj světla /Slunce, naprosto odpovídá stínům na skafandrech obou kosmonautů. 

Ty hvězdy jsme probírali minule: není je vidět proto, že se fotí za dne. Za dne je jsou hvězdy přesvícené jasně ozářeným povrchem  Měsíce. Kdyby se to fotilo v noci, neuvidíte povrch Měsíce, zato uvidíte hvězdy. To jaksi nebylo možné, protože den tam trvá kolem 29 našich dní, na noc by museli celkem dlouho čekat a navíc, co by tam měli dělat v noci? V noci je tam jaksi dost zima.

2 0
možnosti
DT

Ne, kráter tam nebude. Hlavně asi proto, že dosednutí na Měsíc nedoprovádzí nějaký větší výron plynu, modul musí mít celkem malou rychlost už před tím, než dosedne - tryska tedy pracuje už ve větší výšce, před dosednutím, při samotném přistání se jedná spíš jen o korektury, než o nějaké velké brzdění.  Kromě toho se po každém dosednutí na povrch měsíce čekalo, až se usadí zvířený prach, proto je povrch netknutý.

1 0
možnosti
DT

Druhý bod: stopy tam jsou, odhadem tak půl metru od vlajky je stopa levé boty, pravá je skrytá, protože tam obrázek končí. Ta stopa je dost hluboká, je dobře vidět. Zároveň, pokud je ta stopa takhle hluboká, je na tom místě asi větší množství prachu, tedy s vlajkou nevidím problém.

0 0
možnosti
JR

J29a53r55a 16R36a70n72k

22. 10. 2015 4:16

Jsem presvedcena, ze jeste nevite, ze Nemci pristali na mesici uz v roce 1942:

https://www.youtube.com/watch?v=UUN9ZaTf0fY

0 0
možnosti
SS

Tohle je lepsi nez StB udavac Hermanek a jeho Su-25, prosim nenechte se odradit a pokracujte.

2 0
možnosti
JR

J19a10r10a 94R54a90n54k

22. 10. 2015 4:19

Musime mu dodat nejakou konspiracni munici, aby nam dele vydrzel, neco jsem pro nej nasla, ale nechce se to ukazat:

https://www.youtube.com/watch?v=UUN9ZaTf0fY

1 0
možnosti
JS

Nevím, zda diskuse s tímto blogerem má nějaký smysl, nechte jej žít v jeho světě, je mu tam dobře. Je to jako diskutovat na Sahaře s černochem o rychlobruslení. Prostě, amíci tam nebyli a basta fidli;-).

6 0
možnosti
PM

P57e49t77r 68M96u90n91z53a86r

21. 10. 2015 20:25

Tak jsem si našel tu poslední fotku https://www.flickr.com/photos/projectapolloarchive/21659447775/in/album-72157656686109923/ a ty stopy po kolech tam samozřejmě jsou.

A kopečky nevrhají stín, když uhel svahu je nižší než uhel slunce.

6 0
možnosti
LB

Koleje roveru tam nejsou, ani vpředu ani vzadu. Úhel sklonu svahů je větší než úhel slunečních paprsků, tudíž stíny na opačné straně svahů musí být vidět a nejsou. I vyjetá kolej by házela tmavé stíny, že ano ?

Ale uklidňuji Vás, že s těmi svahy bez stínů je fotek daleko víc, využil jsem tady tu s tou károu, abych byl stručnější. Prostě filmová metoda promítání na přední plátno i s tou dělicí linkou mezi reálným popředím a našvindlovaným pozadím.

A ani to popředí se neshoduje s reálnými fotkami povrchu Měsíce. Fikce, kam se člověk podívá. Ale hrajete roli obhájce NASA, tak pokračujte, aspoň se do toho budete čím dál více zamotávat a bude legrace.

0 6
možnosti
VB

Bouše, dostal jste i mne, starého protřelého trolla a recesistu. Já si malou chvilku (velkou pro lidstvo) myslel, že to píšete vážně.

Nejčko jsem prozřel, vy jste králem recesistů. R^

(protože jinak by vám byla i svěrací kazajka malá)

10 0
možnosti
Foto

Zatímco v prvních třech dílech série jsem s Vámi bytostně souhlasil, dnes Vám musím oponovat. Mýlíte se. Přistání na Měsíci nebylo natočeno v Hollywoodu, ale ve Filmových atelierech Barrandov.

Zatímco v Universal Studios by se musely pracně budovat kulisy, na Barrandově se pouze oprášila scéna z natáčení filmu Ikarie-XB1. Mimochodem, tento film byl natočen v roce 1963, tedy necelý rok po Kennedyho výzvě k měsíční misi. Náhoda? Pochybuji.

Ve filmu hraje Neila Armstronga Miloš Kopecký, Buzze Aldrina Miroslav Horníček a v roli Michaela Collinse na oběžné dráze se blýskl Jan Libíček.

Tady si ale musíme přiznat, že Miloš Kopecký způsobil při natáčení malé faux pas, když nechtěně vyzradil přísně utajovaný princip raketového pohonu. Ve scéně, kdy sestupuje po schůdcích přistávacího modulu totiž neřekl "Malý krok pro člověka, ale velký skok pro lidstvo" nýbrž "Kdyby blbost nadnášela, tak vy budete létat na Měsíc".

20 0
možnosti
DS

to mi, Honzo, nedělejte. Víte, jak se blbě kojí, když se u toho chechtám? Vždyť synovi způsobím mořskou nemoc ;-D;-D;-D

3 0
možnosti
AT

Přátelé, jak nad tím přemýšlím, tohle může být známkou ještě hlubší konspirace, než si zatím dovedeme představit. Vypadá to, že amíci skutečně na Měsíci nebyli. A podplatili skupinu tzv. konspirátorů (do které patří i p.Bouše) aby to začali zpochybňovat slabomyslnými a lehce vyvratitelnými argumenty s cílem tímto znevěrohodnit jakoukoliv pochybnost o přistání. A odvést pozornost od skutečných nesrovnalostí.

Když totiž čtu tyhle výbrky (prý inženýra) jiné logické vysvětlení opravdu není.

8 0
možnosti
MT

Ay caramba.

Tohle dává smysl.

Nakonec, už jsem viděl i spor mašíblů, kdy jeden druhého umlčoval, protože ten druhej to podle prvního už trochu překombinovával a diskreditoval tak celou subkulturu.

8 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2387x
Byť nejsem starý, už hodně pamatuji. Miluji historii a orientuji se v právu. To mi umožňuje pozorovat události doma i ve světě s nadhledem a s porozuměním širších souvislostí.

Seznam rubrik